Etelä-Savon ruokaklusterin kokemuksia kansainvälistymisestä
Etelä-Savon ruokaklusteri on toiminut kaksi vuotta. Eurooppalaisesta klusteriverkostosta tukea eteläsavolaisille ruoka-alan yrityksille -hankkeessa keskeisenä tavoitteena on ollut Etelä-Savon ruoka-alan näkyvyyden edistäminen kansainvälisissä verkostoissa. Klusterit Euroopassa – Etelä-Savon ruokaklusterin kokemuksia verkostoyhteistyöstä -julkaisuun on koottu havaintoja klusterin kansainvälistymiseen liittyen.
Poimintoja sisällöstä:
- Etelä-Savon ruokaklusterin merkitys ruoka-alan kehittämiselle, kansainvälistymiselle ja kokemuksia palvelupilotoinneista.
- Klustereiden linkittyminen Etelä-Savon ja koko itäisen Suomen kehittämiseen ja strategioihin.
- Eurooppalaisen klusteriyhteistyön alustan, ECCP:n, hyödyt.
- Lähialuiden ruokaklusterit ja taustalla olevat klusteripolitiikat.