Etelä-Savon ruokaklusterin kokemuksia kansainvälistymisestä

Etelä-Savon ruokaklusteri on toiminut kaksi vuotta. Eurooppalaisesta klusteriverkostosta tukea eteläsavolaisille ruoka-alan yrityksille -hankkeessa keskeisenä tavoitteena on ollut Etelä-Savon ruoka-alan näkyvyyden edistäminen kansainvälisissä verkostoissa. Klusterit Euroopassa – Etelä-Savon ruokaklusterin kokemuksia verkostoyhteistyöstä -julkaisuun on koottu havaintoja klusterin kansainvälistymiseen liittyen.

Kirjan kansi, jossa yläreunassa kuva maapallosta ja käsistä, jotka kannattelevat maapalloa. Käsissä on myös leipä, porkkanoita. sinivalkoinen purkki, vispilä ja kirjoituslehtiö. Alareunassa tekstit: Klusterit Euroopassa, Etelä-Savon ruokaklusterin kokemuksia verkostoyhteistyöstä, Taina Harmoinen (toim.), Xamk kehittää 237 ja Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun logo.

Poimintoja sisällöstä:

  • Etelä-Savon ruokaklusterin merkitys ruoka-alan kehittämiselle, kansainvälistymiselle ja kokemuksia palvelupilotoinneista.
  • Klustereiden linkittyminen Etelä-Savon ja koko itäisen Suomen kehittämiseen ja strategioihin.
  • Eurooppalaisen klusteriyhteistyön alustan, ECCP:n, hyödyt.
  • Lähialuiden ruokaklusterit ja taustalla olevat klusteripolitiikat.

Tutustu tästä julkaisuun.

Samankaltaiset artikkelit